Пікетувальники, які блокували у Катеринополі проїзд важковагового транспорту вулицею Вільного Козацтва, провели з владою спільну нараду, в ході якої було досягнуто певних домовленостей, пишуть “Вісті Черкащини“.

− Ми дійшли згоди в тому, щоб поставити на проблемній ділянці дороги попереджувальний знак – “Житлова зона”. Сподіваюсь, це зніме напругу поміж мешканців вулиці й вирішить проблему з руйнуванням будинків. Однак, зауважу, що це не буде зроблено за день-два. Затвердження, замовлення та придбання дорожніх знаків займе трохи часу. А тому закликаю набратись терпіння, − поінформував Катеринопільський селищний голова Іван Гегедош.

У роботі наради взяв також участь голова районної ради – Віталій Верета.

Тим часом, окремі радикально налаштовані пікетувальники погрожують у разі затягування процесу урегулювання проблеми валити дерева на проїжджу частину при в’їзді в селище з боку Тального.

Нагадаємо, що вже кілька тижнів катеринопільчани добиваються обмежити рух багатотонників вулицею Вільного Козацтва, оскільки майже безперервне курсування важкого транспорту, за спостереженням людей, руйнує фундаменти та стіни їхніх будинків. Раніше вже було зроблено подібне обмеження для транзитних авто. Дехто вважає, що гідним вирішенням питання могла б стати побудова об’їзної дороги. Однак тоді потрібно було б відновлювати старий міст, розміщений на колишній воєнній дорозі, а це величезні кошти, яких ані у селища, ані в району нема.

Наразі за порядком на проблемній ділянці автошляху люди хочуть, щоб слідкувала черкаська патрульна поліція. З цього приводу заплановано написати спеціальне звернення про виділення двох патрульних автомобілів.

До слова, на ділянці, де встановлений знак “Житлова зона”, згідно з правилами дорожнього руху, швидкість обмежується рівнем 20 км/год без винятків.