17 жовтня на позачерговій сесії нарешті Катеринопільську селищну раду Звенигородського району, що на Черкащині, перейменовано на Калинопільську. Про це пише сайт «Вісті Черкащини».

Перейменовано також виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради на виконавчий комітет Калинопільської селищної ради, а також інші виконавчі органи селищної ради, комунальні підприємства, установи, заклади та організації, назви яких є похідними від назви селища.

Водночас прийнятим депутатами рішенням встановлено, що всі рішення селищної ради, її виконавчого комітету, розпорядження селищного голови та документи, в яких зазначено назви «Катеринопіль», «Катеринопільська селищна рада», «Виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради», «Катеринопільський селищний голова» у всіх відмінках, залишаються чинними та застосовуються у встановленому порядку.

Надалі при складанні документів будуть використовуватись нові назви «Калинопіль», «Калинопільська селищна рада», «Виконавчий комітет Калинопільської селищної ради», «Калинопільський селищний голова».

Вказане рішення набрало чинності та опубліковане на офіційному вебсайті селищної ради під назвою «Катеринопільська територіальна громада».

«Державну реєстрацію змін до відомостей про юридичні особи – органами місцевого самоврядування громади проведено. На черзі – державна реєстрації зміни найменувань комунальних підприємств, закладів, установ та організацій.

За інформацією Міністерства розвитку громад та територій України, назва громади поки що залишається незмінною. Відповідні листи про її перейменування направлені компетентним органам», – зауважують у Калинополі.