Кілька днів поспіль у Катеринополі на Студінці тривав «армагеддон» із канстоками. Били «гейзери» на вулиці Комарова, що веде до лікарні. Сморід від них був такий, що люди, які проживають поблизу, не могли втриматися у дворах. Водії оминали цю вулицю, аби не забруднити машину. Усі нарікали на комунгосп. Скаржилися, що комунальники не можуть або не хочуть вирішити проблему.

«Вісті Черкащини»  звернулися за роз’ясненнями до селищного голови.

– Хтось забиває каналізацію, – каже Іван Гегедош. –Чи навмисно, чи ненавмисно – не знаю. – Але доводилось її продимати кілька днів підряд, і щоразу виймаємо звідти або підгузки, або пелюшки, або халати. Якщо підгузки, допускаю, з великими труднощами ще якось можна увіпхнути в унітаз, то халат – навіть не уявляю як. А комунальники їх уже кілька вийняли. Лікарня запевняє, що вона тут ні до чого. Можливо хтось кидає ці речі прямо у каналізаційний колодязь, а там їх засмоктує. Не знаю, що думати. Схоже на диверсію.

Колишнього економіста комунгоспу Марію Підгірну, на відміну від Гегедоша, така ситуація не дивує.

– Яка диверсія? Це що перший раз каналізація забилась? Ми й раніше виймали звідти неймовірні речі – килимові доріжки, ковдри, підгузки, труси, ліфчики! Такий у нас народ. Інколи навіть виставляли ці «знахідки» для загального огляду, аби напоумити.

Пам’ятаймо, Україна, Європа починається з нас! Давайте бережно ставитись, до того, що маємо, поважаймо чужий труд та наше довкілля! Ми ж європейці!