18 жовтня, в головному офісі ПАТ “Черкасиобленерго” відбулася підсумкова нарада за 9 місяців роботи компанії. Аналіз діяльності, проблемні питання та плани на майбутнє обговорили керівники Товариства, директори та заступники РЕМ з усієї Черкаської області.


Загалом динаміка роботи підприємства позитивна в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Основною перепоною стрімкого розвитку Товариства є сплата 35 млн грн щомісячно в ДП “Енергоринок” за борги створені в період з 2015-2016 років, а також відсутність фінансування затвердженої інвестиційної програми. Дані фактори не дали змоги провести модернізацію технічного обладнання, капітальні ремонти, закупку необхідних матеріалів та виконати підготовку до осінньо-зимового періоду.

Проте, не зважаючи на штучно створені труднощі, за 9 місяців 2018 року ПАТ “Черкасиобленерго” забезпечило 100,1% розрахунків за поточну куповану електроенергію в ОРЕ та належне погашення розстроченої за Ухвалами суду заборгованості минулих років. Виплата зарплати працівникам здійснювалась Товариством своєчасно у відповідності до законодавства та Колективного договору. За 9 місяців 2018 року середня заробітна плата працівників збільшилася на 22% і становить 9570 грн, що перевищує середній показник з поміж енергетичних компаній України. Працівники забезпечені засобами захисту, літнім та зимовим спецодягом, взуттям, а також необхідними матеріалами та обладнанням для належного виконання своїх обов’язків. Транспортні засоби підприємства підготували до зимового періоду: провели техогляд, ремонти, заміну акумуляторів та гуми. Також, всі структурні підрозділи підготували до опалювального періоду.

blank
Енергетики доклали максимальних зусиль для проведення розчисток повітряних ліній електромереж та убезпечення споживачів від перебоїв з електропостачанням через обриви ліній внаслідок падіння дерев чи гілля. Проведено повну розчистку на ділянках Поляна-Сокирно 1 та Поляна-Сокирно 2 для убезпечення обласного центру від проблем із водопостачанням через відсутність електроенергії та недопущення повторення колапсу, як це відбулося в січні 2018. Особливу подяку висловили високовольтним бригадам Товариства та працівникам всіх РЕМ, що з квітня по листопад 2018 щоденно розчищали повітряні електрошляхи.

– Основна проблема на сьогодні – перегляд умов реструктуризації заборгованості перед ДП “Енергоринок” та вирішення питання щодо стягнення заборгованості з ПАТ “Азот”. Ці питання ми намагаємося вирішити більше року. Також, важливим є процес розподілу ринку електричної енергії, ми докладаємо чималих зусиль для виконання вимог чинного законодавства щодо забезпечення повноцінного функціонування ТОВ “Черкасиенергозбут” та вирішення питань договірних відносин з споживачами електроенергії,- сказав Олег Самчук.
Керівники дирекцій та структурних підрозділів прозвітували про проведену роботу за дев’ять місяців поточного року та наявний стан виконання поставлених завдань.

Загалом, у планах на майбутнє – збереження позитивної динаміки підвищення заробітної плати та соціальних гарантій задля забезпечення стабільної роботи працівників і стимулювання їх до ефективної праці.

blank
Впроваджується нова білінгова система відповідно до вимог нового Кодексу комерційного обліку електричної енергії, введення у промислову експлуатацію геоінформаційної системи, створений та зареєстрований сайт для нового підприємства ТОВ “Черкасиенергозбут” на вимогу законодавства щодо розподілу ринку електричної енергії. Масштабну роботу провели для поліпшення обслуговування та зручності споживачів.  Створено можливість передачі показів приладів обліку абонентами через мобільний додаток Viber, поліпшення роботи в особистому кабінеті, запустили пілотний проект обслуговування абонентів у віддаленому режимі через мобільні планшети з  видачею та прийомом інформації від абонентів у польових умовах.

Вперше за 10 років оновлено та відремонтовано бази відпочинку Товариства. У закладах оздоровилося більше тисячі працівників підприємства та членів їх родин. Відроджені спортивні традиції ПАТ “Черкасиобленерго”, такі як Спартакіада та Змагання ОВБ, а також впроваджені нові – змагання з пляжних волейболу та футболу. Всі переможці отримували грошові винагороди та цінні командні призи: бригадний автомобіль, подорожі, екскурсії, корисний реманент тощо.

На завершення голова правління ПАТ “Черкасиобленерго” Олег Самчук подякував керівникам та колективам відокремлених структурних підрозділів за проведену роботу. Також, голова правління дав доручення в найкоротші терміни знайти шляхи вирішення проблемних питань РЕМ і наголосив, що до завершення року залишилося лише три місяці.

–  Прошу зробити висновки та належним чином організувати роботу у ввірених підрозділах. Як працює РЕМ і виконуються завдання залежить від керівника. Компанія забезпечила підрозділи всім необхідним, тому вам нічого не заважає якісно виконувати роботу. Якщо виникають додаткові труднощі або питання – доповідайте, надавайте пропозиції і ми разом, обов’язково, знайдемо оптимальні шляхи їх вирішення, – наголосив Олег Самчук.

Приємним завершенням спільної наради стала поїздка до Канева. Керівний склад Товариства відвідав Чернечу гору та вклонився віддавши шану Великому Кобзарю.

blank

–  Дякую кожному працівнику.  Завдяки нашій спільній роботі, роботі кожного члену нашого великого колективу, підтримці один одного і компанії в цілому – ми тримаємося всупереч всім перепонам.  Як казав Великий Геній – Тарас Григорович Шевченко: “Борітеся — поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!”. Так, я вірю, і ми поборемо всі труднощі, що виникають на шляху нашого Товариства,- сказав голова правління ПАТ “Черкасиобленерго” Олег Самчук.

blank

Після чого, енергетики завітали до Канівської ГЕС, де їх радо зустріли та провели екскурсію виробничими приміщеннями станції, а про особливості роботи розповів директор ГЕС Василь Гринь. Також він зазначив, що це перший випадок, коли філію відвідала така кількість керівного складу енергопостачальних компаній Черкаської області.
blank
В свою чергу, голова правління ПАТ “Черкасиобленерго” подякував колегам за гостинність і цікаву екскурсію та запросив відвідати наше Товариство найближчим часом.