Очільник Черкаського “Азоту” Віталій Скляров не хоче, аби палац “Дружба народів” був перейменований. Відповідь Склярова зичатала на сесії Черкаської міської ради депутатка Любов Майборода.

За її словами, у відповіді зазначено що дане питання не на часі і до нього варто повернутися після війни. Хоча мова в назві йде про 325-ліття дружби з росією.

“Перше що роблять окупатни у захоплених містах – це займаються деукраїнізацією, встановлюють пам’ятники Леніну, тощо”, – зазначила депутатка.

“Дивно, що це питання викликає зараз дискусію. Всі розуміють, яке поняття закладалося в назву, це “дружба радянських народів”. Питання сенсів, яке зараз виникає, воно впливає на війну і на фронті, і на ідеологічну. Якщо є супільний запит – ми маємо швидко реагувати. Топонімічна комісія, де є фахові історики, можуть надати обґрунтування на честь чого названий об’єкт і як його варто перейменувати”, – зазначив депутат Сергій Шмиголь.

Його підтримав депутат Василь Мойсієнко, щодо звернення до топонімічної комісії.

“За” звернення до топонімічної комісії проголосували 31 депутат Черкаської міської ради. Мова йде саме про палац культури, а не про площу, тому топонімічна комісія не може перейменувати даний об’єкт, але може надати свої пропозиції та їх обґрунтування.