Як – крок за кроком – створити успішну громаду, керівники новостворених громад Черкащини дізнавалися у рамках курсу «Успішна громада: крок за кроком» від Програми “U-LEAD з Європою”.

14-15 травня на базі Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, відбулися навчання для керівників новостворених громад.

– Семінари серії «Кроки для керівників» охоплювали такі аспекти забезпечення ефективної роботи керівництва громади, як якісна освіта та медицина, – констатувала радник з муніципальних послуг Черкаського ЦРМС Анна Сарана. – Керівники громад отримали вичерпну інформацію щодо основних аспектів реформи освіти, основні виклики перед ОМС в управлінні освітою, важливі нюанси забезпечення системи освіти в умовах реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади. Голів громад дуже зацікавило створення ефективного органу управління освітою на місцевому рівні, джерела фінансування освіти та створення ефективної освітньої мережі в ОТГ.  Так само корисною їм видалась інформація щодо реформи охорони здоров’я в Україні, нового механізму фінансування сектору охорони здоров’я, надання високоякісних послуг первинної медичної допомоги та роль ОТГ в цьому процесі. Дуже важливою складовою цих навчальних заходів було отримання головами громад кращих практик впровадження реформи охорони здоров’я та системи освіти на місцевому рівні.