Печерський суд задовольнив позов ветерана-кіборга Олега Герваса проти народного депутата Антона Яценка про захист честі і гідності. Про це написав у Facebook колишній заступник міністра тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

“Це створіння з депутатським мандатом неодноразово публічно називало ветеранів “мародерами” і “насильниками”. Сам Олег захищав Донецький аеропорт. Був поранений, отримав контузію, але повернувся до побратимів!”, – підкреслив Тука.

Після майже півтора років судової тяганини Печерський суд Києва виніс вирок. Так, Антон Яценко повинен принести публічні вибачення і виплатити 5 тисяч гривень компенсації за завдану моральну шкоду.

“Маю стійке переконання: Антоша буде продовжувати судову тяганину, але, врешті-решт, буде змушений виконати вирок! На процес “публічних вибачень” має зібратись весела ветеранська юрба!”, – прокоментував екс-заступник міністра.

В свою чергу нардеп вважає, що рішення суду приймалося під тиском. Про це повідомила прес-служба Антона Яценка.

“Раніше парламентар неодноразово отримував від так званих «побратимів» Герваса численні погрози у повідомлення на зразок: «Ми тебе четвертуємо і вб’ємо», «Знаємо, де ти живеш» та були інші спроби поливання брудом, – йдеться у повідомленні пресслужби. – Тому допускаємо, що в ситуації, яка склалась, на суддю чинився тиск…”

У прес-повідомленні також сказано: “Як стало відомо, Гервас напряму отримує вказівки від мера Умані Олександра Цебрія щодо дискредитації народного депутата Антона Яценка. Тому переконані, що останні інсинуації пов’язані з тим, що корумпована міська влада Умані намагається залишитись на своєму місці.”

Як відомо, останнім часом загострився конфлікт між міським головою Умані паном Цебрієм та нардепом від Уманського округу Антоном Яценком. Вони регулярно і публічно виступають із взаємними звинуваченнями, не добираючи виразів та слів.

Що ж до рішення суду, то народний депутат має намір подати апеляційну скаргу на прийняту судову ухвалу.

Нагадаємо, скандально відомий народний депутат України Антон Яценко образив бійця АТО, «кіборга», захисника Донецького аеропорту Олега Герваса, назвавши його «мародером» і «вбивцею мирних жителів». У підсумку військовий подав до суду на нардепа за образи в соціальних мережах.

До речі, уманський нардеп нещодавно створив партію свого імені – Партія Антона Яценка – для участі у цьогорічних місцевих виборах.