Ковідний шпиталь Третьої міської лікарні Черкас заповнений на третину. Зі 106 ліжок зайняті 36, розповів Суспільному заступник директора закладу Олег Найдан.

За останній місяць рівень захворюваності пішов на спад.

Пенсіонера Івана Дмитровича з ковідом до Третьої міської лікарні привезли швидкою. Він провів 25 днів у лікарні, із них тиждень – у реанімації: “Важко мені було: стан був важкий. Мало не втрачав свідомість. 38,5 була температура”, –розповів чоловік.

Чоловік нині в палаті один. І його сьогодні (2 червня) виписують, вже поспішає додому, бо є багато роботи в садку: “Я 25 діб лежав. Ще погано ходжу. Ще треба розходитися. Дома садок, рослинам догляд потрібен”, – зауважив Іван Дмитрович.

91-річна Юлєна Воронжева до лікарні потрапила із двостороннею пневмонією. Жінка має супутні серцево-судинні хвороби, тому коронавірус переносить тяжко: “Крапельниці, пігулки й уколи. Тут роблять все для всіх. І для молодих, і старших. Якби я залишилася вдома, я б не витримала хвороби”.

Медсестра Наталія Богдан працює у відділенні з листопада 2020-го. Взимку та на весні через наплив пацієнтів, пригадує, не було часу і на обід. Останній місяць, дещо легше: “Звичайно легше стало працювати, тому що хворих менше. Завантаженість стала менша. Зараз зменшується кількість бригад, тому що зменшилася кількість пацієнтів”, – пояснила медикиня.

Із семи бригад планують лишити п’ять, зауважив заступник директора Третьої міської лікарні Олег Найдан. У кожній бригаді працює по 12 медиків: “Дійсно, ситуація з коронавірусом йде на спад. У зв’язку з меншою кількістю захворювання і меншою кількістю пацієнтів планується залишити п’ять бригад. Це залежить від показників роботи”.

Ще 10 травня були зайняті всі 106 ліжок, розповіла лікарка Світлана Нікітіна. Зараз же тут 36 пацієнтів, із них четверо – у реанімації. За словами терапевтки, вона хоче і надалі працювати в шпиталі: “Все ж таки держава доплачує нам. І доплачує непогано. Тому думок відмовитися від роботи з коронавірусними хворими у мене не було”.

Однак кількість тяжкохворих пацієнтів залишається на тому ж рівні, додала терапевтка.