Поліція не знайшла крадіїв металу, які нівечили пам’ятники та барельєфи Кобзарю в рідному селі Шевченкове на Черкащині. Про це Укрінформу розповів сільський голова Сергій Смалько.

“На дорогах при в’їзді в село були монументи, барельєфи та пам’ятні дошки. Найвідоміша композиція – “Мені тринадцятий минало”, де малий Тарас зображений пастухом із ягням. Кілька років тому ягня зрізали й украли. Злодіїв не знайшли. Ми вимушені були замовляти нову фігуру тваринки й встановити всю композицію в центрі села під цілодобовим наглядом камер спостереження”, – сказав Смалько.

За словами сільського голови, досі не знайшли вандалів, які понівечили монумент на в’їзді в Шевченкове з боку Вільшани під назвою “Тарас малює”. Частину композиції навіть виставляли на сайті OLX, однак після звернення в поліцію оголошення зникло.

Досі не знайдено бронзові барельєфи, які були встановлені при в’їзді в села Моринці, Будище та Шевченкове. Зникли також бронзові літери, які були на гранітній стелі біля музею поета в Шевченковому.