Уманський краєзнавчий музей започаткував онлайн флешмоб «Віртуальний ланцюг в Умані». Колектив музею запрошує долучитися до онлайн флешмобу до Дня Соборності України, створюючи віртуальний «живий ланцюг» єдності, усіх бажаючих. Пише сайт УманьNews.City.

— Минулого року до Дня Соборності України ми проводили музейний захід. А у цьому році вирішили зробити такий онлайн ланцюг єднання, щоб було по сучасному і не порушувати карантинні норми. Долучитися до онлайн флешмобу «Віртуальний ланцюг в Умані» можуть усі бажаючі. По закінченню флешмобу зберемо усі фото за хештегами і зробимо відео, — розповіла директорка краєзнавчого музею Наталія Білоус.

Автор: Уманський краєзнавчий музей

Долучитися до онлайн флешмобу «Віртуальний ланцюг в Умані» та поділитися своїми фото можна до кінця тижня.

Щоб стати учасником онлайн флешмобу «Віртуальний ланцюг в Умані» до Дня Соборності України, потрібно:

 створити ланцюг єднання і зробити фото свого колективу;
додати хештеги #Уманський краєзнавчий музей, #Живий ланцюг;
передати естафету іншим.
Колектив Уманського краєзнавчого музею передав естафету Відділу культури Уманської міської ради, Міському будинку культури, Уманській централізованій системі бібліотек.

Довідка: Живий ланцюг Соборності — щорічна акція, що присвячена Дню Соборності України. Метою Живого Ланцюга соборності є нагадати українцям про визначні дати в історії української державності — 22 січня 1918 року, коли Центральною Радою було прийнято IV Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу. Це є свідченням того, що саме українці є творцями власної держави.

Учасники акції символічно об’єднуються, рухаючись назустріч двома колонам, що символізує об’єднання Української Народної Республіки з Західно-Українською Республікою.