Оселю черкасця Костянтина Петренка підтоплює талий сніг. Полагодити дах мала б управлінська компанія, яка обслуговує будинок, розповів Суспільному власник оселі.

Тала вода тече через щілини в даху, розповів чоловік. Однак, поки з ремонтом зволікають, стіни помешкання вкрила пліснява.

За ніч зі стелі натікає 15 літрів води, а миски з водою доводиться змінювати кожні п’ять годин. Для цього треба відпрошуватись з роботи, зауважив пан Костянтин.

Протікає зі стелі по всій квартирі, найбільше – в коридорі. За словами чоловіка, довелося збирати відра і по сусідах та розставляти де тільки можна.

“Разом зі мною проживають двоє дітей, сирість та грибок негативно впливають на їхні легені”, – зауважив власник оселі.

Така ж ситуація і в сусідів Костянтина. Черкащанка Юлія Ремих мешкає в однокімнатній квартирі разом із донькою та чоловіком. За її словами, проблеми розпочались вісім років тому, за цей час кожні два роки доводиться робити ремонт.

Будинок обслуговує управлінська компанія “Нова якість”. Декілька разів мешканці будинку зверталися до них за допомогою, там заначили, що зараз ремонті роботи провести неможливо. Зі слів начальника дільниці поточного ремонту Руслана Хворостенка, як тільки погодні умови стануть кращими, дах оглянуть та полагодять.

“Наразі проблема в тому, що на покрівлі утворилася льодова кірка, і по техніці безпеки я не маю права висилати туди людей”, – зауважив фахівець.

При цьому додав, що ремонт розпочнуть у березні цього року.