У Черкасах відбулися практичні заняття з ліквідації аварійної ситуації на залізничному транспорті, інформують у Черкаському обласному управлінні ДСНС.

30 червня підрозділи Головного управління ДСНС, Національної поліції, медицини катастроф та Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля відпрацювали практичні заняття з ліквідації аварійної ситуації на залізничному транспорті з подальшим витоком небезпечної хімічної речовини.

За тактичним задумом, сталася аварія на рухомому складі з розгерметизацією залізничної цистерни та витоком аміаку.

Учасники занять відпрацювали заходи з евакуації населення та потерпілих з небезпечної зони, локалізації хімічного зараження шляхом зменшення швидкості випаровування за рахунок ізоляції повітряно-механічною піною та зменшенням концентрації у вторинній хмарі за допомогою водяних завіс з розпилених струменів, які встановлюються на шляху розповсюдження хмари.

Відділення групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення здійснили накладання бандажу безпосередньо на місце руйнування корпусу залізничної цистерни. Одночасно хіміко-радіологічною лабораторією проводилось прогнозування наслідків виливу небезпечних хімічних речовин, визначення напряму вітру, рівень забруднення території та повітря.

Також відпрацьовані заходи щодо проведення деконтамінації постраждалих, особового складу та техніки, а також наданням медичної допомоги потерпілим.