В області не зупиняється робота з підтримки вимушених переселенців. Зокрема, тут регулярно актуалізують потреби ВПО. На цьому наголосив директор департаменту соціального захисту населення Руслан Чикало під час брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він розповів, з початку повномасштабного вторгнення і дотепер область транзитом прийняла понад 272 тисячі ВПО. Натепер Черкащина є другою домівкою для майже 98 тисяч осіб. З них понад  2 800 осіб мешкають у 65 місцях компактного проживання.

– З перших днів війни наша область продемонструвала злагодженість й оперативність у питаннях допомоги вимушеним переселенцям, – наголосив Руслан Чикало. – Ми продовжуємо цю роботу зараз. Питання підтримки та соціального захисту ВПО є пріоритетним для нас напрямом роботи. Це питання перебуває на постійному контролі начальника ОВА.

У межах обласної  програми з підтримки ВПО визначено ключові завдання. Їх реалізують у кожній громаді.

Зокрема, це підтримка та стимулювання зайнятості ВПО. Натепер у регіоні працевлаштовано майже 900 осіб. Найбільше громадян мають роботу у сфері переробної промисловості, торгівлі та сільському господарстві.

Окрему увагу в області приділяють організації освітнього процесу для дітей із категорії ВПО. Загалом до закладів освіти регіону зараховано 6426 дитини.

Зокрема, у дитячих садочках навчаються – 1 797 осіб, у школах – 4 250 особи, профтехах – 96 осіб, закладах фахової передвищої освіти – 95 осіб, вишах – 188 осіб. Позашкільною освітою охоплено 843 дитини.

Крім цього, із законними представниками в область приїхало понад 200 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

 –  Відповідні служби спрацювали оперативно, – зауважив Руслан Чикало. – Усім необхідним діти забезпечені.