Майже півтори сотні черкаських школярів виявили бажання  стажуватися в Черкаській міській раді. Вони набуватимуть практичних знань і ознайомляться зі специфікою роботи місцевого самоврядування, аби  ставати активними жителями громади Черкас. Уже завершено реєстрацію на стажування, яке триватиме у два етапи.

За період набору, який тривав із 16 січня цього року, департамент освіти та гуманітарної політики отримав 145 анкет від охочих пройти стажування в органах місцевого самоврядування.

«Спершу ми передбачали обрати 50 стажерів. Однак у зв’язку з попитом і кількістю бажаючих, прийнято рішення допустити до стажування всіх учнів, – говорить заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна. – Стажерів буде поділено на 2 зміни. Перша триватиме з 30 січня до 17 лютого, друга – з 20 лютого до 10 березня. Стажери також пройдуть відповідні підготовчі тренінги, де ознайомляться з елементами проєктного менеджменту, системою влади в Україні та повноваженнями органів місцевого самоврядування тощо».

За її словами, найбільший попит серед учнів має департамент економіки та розвитку (охочих постажуватися тут 34 особи), департамент освіти та гуманітарної політики (29 осіб) і департамент архітектури та містобудування (20 осіб).

П’ятеро кращих учнів простажуються з міським головою Анатолієм Бондаренком та отримають змогу пройти тижневе стажування у місті Вальмієра Республіки Латвія.