Вчора перед Смілянським міськвиконкомом розпочалася акція протесту медпрацівників Сміли, яку прийшли підтримати представники громадськості, депутати, пише “Прочерк“. Серед них – депутат Верховної Ради Василь Німченко. Голова профспілки медпрацівників міста Тетяна Ганжа оголосила, що розпочата акація є безстроковою і триватиме, допоки міський голова не виконає головні умови учасників протесту:

погашення заборгованості по заробітної платі на підставі рішення, вже прийнятого депутатською більшістю;

відставка в.о. першого заступника міського голови Павла Смоликова, який дозволяє собі відверто хамські вислови на адресу медпрацівників;

поновлення на посаді керівника міського відділу охорони здоров’я Миколи Стуженка, чиє звільнення розцінюється як розправа над принциповим та поважним керівником медичної галузі з боку міського голови.

Сам міський голова Олексій Цибко, як виявилося, виїхав до столиці, і відтак уникнув зустрічі з обуреними медиками, а одного з головних фігурантів скандалу – Павла Смоликова – довелося чекати досить довго. Розмова з ним час від часу йшла підвищених тонах і не обійшлася без втручання правоохоронців, які забезпечували порядок.

З народним депутатом зустрілися екс-секретар міської ради Віктор Федоренко, заступник міського голови Павло Кондратенко, опозиційні депутати Анатолій Стригун, Ольга Нікітченко та Віктор Лихолай.