У Новорічні свята в клінічній лікарні імені І.Мечникова у Дніпрі терміново прооперували Дмитра Яроша, пише “Прочерк” з посиланням на «Козацький край».

І хоча Ярош нещодавно офіційно став радником Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, широкому загалу він досі більш відомий як один з творців «Правого сектора» і «Української Добровольчої Армії», який від 2014 року став буквально  легендарним в Україні та в Росії – не в останню чергу, як не дивно, завдяки російським пропагандистам і їхній недолугій вигадці знаменитої байки про «візитку Яроша».

Колись Дмитро Ярош згадував, що від часу Революції Гідності і початку війни йому не раз щастило зустрічати по-справжньому видатних українців. Знає він таких і серед медиків, а нині мав нагоду (хоч і з поганого приводу) ще раз переконатися у професіоналізмі своїх друзів.

«В кінці минулого року моя поранена ще у 2015 році рука відмовилась функціонувати, почала нестерпно боліти та викликала високу температуру, – розповів Дмитро Ярош днями, як тільки загроза минула, на своїй сторінці у Фейсбуці. – Спочатку думав, що застудився, але потім виявилось, що все набагато банальніше: загноїння і всякі інші погані справи…Слава Богу, що маю Друзів-медиків, які ультимативно примусили обстежитися… і тут же призначили операцію.

Певна складність була у тому, що це був Новий рік, але чіткість і злагодженість процесу були на висоті: спочатку Ростислав Любомирович Винар зорганізував обстеження, потім Володимир Миколайович Дубина та Іван Іванович Жердєв миттєво вирішили операційні питання…

Наша Дніпровська лікарня імені Мечнікова, як завжди, виявилась «на висоті»!

blank

«Як виявилося, українські кістки здатні гнути і ламати ізраїльський титан…» – написав Дмитро Ярош, проілюструвавши це світлиною із операційної.

4 години операції – і з мене дістали поламані та погнуті титанові пластини та купу саморізів (дещо лишили), відкачали стакан гною…До речі, як виявилося, українські кістки здатні гнути і ламати ізраїльський титан…Руку врятували, сепсису не допустили. Тепер ще пару тижнів – і я буду в строю».

Перерахувавши усіх лікарів, які ним опікувалися, Дмитро Ярош окремо подякував і головному лікарю  Сергію Риженку, уродженцю Корсуня-Шевченківського Черкаської області, який вже 12-й рік поспіль, включно з усім часом війни на Сході очолює клініку Мечникова у Дніпрі – фактично, основний лікувальний заклад для поранених у зоні АТО/ООС.

blank

Головний лікар Дніпровської клініки імені Мечникова Сергій Риженко

«Дякую і всім медсестрам, медбратам, санітарочкам лікарні імені Мечнікова, – написав Дмитро Ярош. – Йдеться не тільки про мене… У цій лікарні врятовані тисячі бійців, які отримали поранення під час російсько-української війни. Честь і слава українським медикам!»