Українська суперзірка, співак Олег Винник стверджує, що його без відома використали у скандальному пропагандистському російському проекті #Всеммир. За словами співака, повний перелік учасників флешмобу йому був невідомий і про російських артистів він дізнався у день виходу відеокліпу, інформує Главком.

Водночас Винник запевняє, що відео до Міжнародного дня миру він записав «свідомо і відповідально».

«Я не хочу, щоб люди гинули. Я хочу, щоб був мир, і я про це говорю. Я відповідаю за свої слова і вчинки, і кожному цього бажаю. Мені здається, що у цьому світі немає жодної адекватної людини, яка скаже: «Я не хочу миру». Якщо у тебе є можливість «крикнути» на весь світ, – це треба робити», – заявив Винник.

Артист запевняє, що погодився взяти участь у флешмобі до Всесвітнього дня миру тому, що учасниками акції мали бути виключно люди мистецтва, які поза політикою.

«Якби знав фактичних учасників наперед, звичайно, змінив би своє рішення», – наголосив Винник.

Співак стверджує, що протягом останніх трьох років йому пропонують тури по всій Росії, у артиста безліч замовлень, проте він жодного разу не погодився на жодну пропозицію.

«Це моя тверда позиція через ситуацію у моїй країні. І, в першу чергу, це людська позиція громадянина України», – наголошує співак.