Завтра на сесії міської ради депутати розглянуть питання щодо скасування рішення виконкому щодо вивезення негабаритного сміття, оскільки членів виконкому нібито було введено в оману. Про це на прес-конференції повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

“У нас є “Черкаська служба чистоти”, яка являється монополістом по вивезенню сміття. Вона затвердила тарифи, і вона є автором організації великогабаритних перевезень. Вона спільно з Департаментом економіки розробляла проект, потім подала на конкурс, а потім, якщо сказати чесно, ввела в оману членів виконкому і ті проголосували, зокрема і я. Вони розповідали нам, що все буде супер, всі будуть щасливі, якщо ми тільки впровадимо цей проект. А виявляється не всі в місті щасливі, після його реалізації. Найбільше мені сподобалася доповідна записка одного із директорів департаменту, який написав, що коли вони спільно із Черкаською службою чистоти розробляли цей проект рішення, тариф був 6 гривень 80 копійок. А потім в кінці дописує, що із незрозумілих йому причин Черкаська служба чистоти участь в конкурсі не взяла. Це, на мою думку, свідчить, що відбулася змова. І з’явився інший гравець, який виграв конкурс за 13 гривень”, — пояснив свою версію того, чому він спочатку підтримав рішення про окреме вивезення негабариту, а тепере готовий “іти на майдан” проти несправедливості, мер Черкас.

На думку Бондаренка, тепер треба провести окремий конкурс із вивезення сміття, а негабаритне сміття має входити в структуру вивезення всіх твердих побутових відходів, як це і було раніше. І норми накопичення в Черкасах затверджені такі великі, що їх вистачить, щоб оплатити і негабарит.

Також міський голова повідомив, що в мерії було проведено службове розслідування, результати якого оприлюднять найближчим часом. Чи повернуть людям гроші за утворену “переплату”, – на разі мер не готовий сказати.