Сотні пенсіонерів громади та балаклеївців, що отримували через банківське відділення зарплати, відтепер муситимуть добиратись за 10 кілометрів до Сміли, витрачаючи по 30 гривень на дорогу – що особливо суттєво для пенсіонерів, які часто навіть не на силі добратися до райцентру.

Закриття відділення банку чи банкомату, поштового відділення чи служби поштової доставки, перукарні чи магазину – елементарних зручностей нормального життя – для мешканців села це  справжня трагедія, адже альтернатива може знаходитись  за десятки кілометрів.

– Наразі усі співробітники банківського відділення нашої громади отримали попередження про звільнення, що передує повному закриттю відділення, – констатує голова громади Ростислав Ситнік. – Це теж жителі нашої громади, що втрачають роботу. У відділенні завжди було людно – хтось приходив по пенсію, хтось – по зарплату, хтось – одержати переказом гроші. Ми просили керівництво банку, написали їм стос листів про те, чому не можна закривати настільки потрібне для людей відділення, але нам дають відповідь, що мають норми відкриття відділень на певне число жителів у селі. Це приватна структура, яка керується суто власними розрахунками…хоча наші мешканці  сьогодні готують заяву, під якою зібрали уже більше тисячі підписів… Можливо, керівництво банку все-таки зважить на благання людей. Зі свого боку, сьогодні ми проводимо переговори з іншими банками, щоб банківське відділення у Балаклеї таки було.