Фруктове морозиво та заморожене м’ясо. Мешканців Черкаського міського зоопарку розпочали годувати за літнім раціоном. Для кожного працівники установи готують різні холодні смаколики, зважаючи на вподобання. Також тварин щодня обливають водою, розповідає Суспільне телебачення.

Ведмедів Бурмака та Гуту кличуть на обід. Сьогодні їх частуватимуть яблуками й сливами. Також дають заморожені дині. Та найбільше їм до смаку полуничне морозиво, каже доглядальниця за хижаками – Наталія Скиба.

«Морожені фрукти заливаємо водою. Або компот варимо. Або молоко. Робимо такі коктейлі. А так все вони люблять. Солодощі їм даємо іноді».

До обіду тварини активні, а опісля більш ліниві, додає жінка. Протягом дня вони купаються в басейні. У воду за смаколиками здебільшого пірнає ведмідь Бурмака і приносить їх своїй сестрі Гуті.

Птахів працівники зоопарку обливають водою. Декілька разів на день холодний душ організовують орлам Василію та Василісі та орлану на ім’я Принцеса.

У тамаринів сьогодні на обід заморожені жовті черешні та льодяники з полуницею. Хижакам, окрім фруктового морозива, дають заморожене м’ясо.

Зі слів завідувачки відділу ссавців Юлії Івашук, так тварин від спеки рятуватимуть протягом усього літа. За ними уважно спостерігають. Якщо в когось помічають застуду – обов’язково коригують раціон.