Проблемою сьогодення є поширення наркоманії та зростання злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, яка набуває усе більших  масштабів і стає серйозним соціальним чинником, який негативно впливає на життя, здоров’я та благополуччя людей.

Тому правоохоронні органи спрямовують свою діяльність на виявлення та розкриття злочинів у сфері обігу незаконного обігу наркотичних засобів та притягнення винних до відповідальності. Повідомляють в Золотоніській місцевій прокуратурі.

Зокрема, в липні 2020 року працівниками Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області виявлено, що житель Золотоноша вирощує коноплю.

За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В ході досудового розслідування встановлено, що 40-річний чоловік, за місцем свого проживання в м. Золотоноша, діючи умисно, всупереч правовому режиму обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, умисно, без мети збуту, використовуючи насіння рослин коноплі на земельній ділянці домоволодіння посіяв, а в подальшому вирощував, обробляв, шляхом зривання бур’яну, та виростив 25 рослин коноплі  до моменту виявлення та вилучення працівниками  Золотоніського ВП ГУ НП в Черкаській області під час проведення обшуку домоволодіння.

Також, встановлено, що вказана особа раніше неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, має не зняту та не погашену судимість.

На даний час досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до Золотоніського міськрайонного суду, чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення  волі.