“Про скасування обмеження в часі для пільгового проїзду школярів” – таку петицію було зареєстровано на офіційному сайті Канівської міської ради.

“Багато школярів нашого міста, окрім школи відвідують позашкільні заклади, гуртки та секції. Якщо ж більш старші діти вже пересуваються самі, то з школярами початкової школи потрібно ще їхати батькам. А це додаткове навантаження на сімейний гаманець, особливо – на фоні останнього підвищення вартості проїзду. Деякі школи працюють і в суботу, дуже багато дітей відвідує групу продовженого дня. Виходить, що велика кількість дітей просто не має змоги повноцінно скористатися пільгою, яка передбачена для них ч.1 ст. 14 Закону України «Про освіту». Відповідно до цього закону місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування можуть забезпечувати пільговий проїзд учнів до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів.

Тому просимо Канівську міську раду на чолі з мером розглянути можливість про скасування обмежень в часі для пільгового проїзду школярів. Дайте можливість діткам платити 50% від вартості проїзду протягом всього дня та по суботам, так як деякі школи та гуртки в цей день теж працюють (і на канікулах теж). Безкоштовно їздять школярі Києва, Івано-Франківська і не тільки! В місті Суми школярі молодших класів сплачують 2 гривні без обмежень в часі. В місті Миколаїв та Запоріжжя – 2,5 грн без обмежень і навіть у вихідні дні. В місті Буча– 1 грн з 7:00 до 19:00. У місті Конотоп дітки платять 2 грн з 7:00 до 21:00. Місцева влада цих міст знайшла кошти на це і тим самим турбується про своїх діток. Хочеться, щоб і канівські школярі мали теж таку змогу. Сподіватимемося, що міський голова вирішить це питання на користь школярів Канева! Тим паче, нашими талановитими дітками дійсно можна пишатися!” – пише авторка петиції.