У Золотоноші розпочали підготовку до весняного озеленення міста. У зимовій теплиці вирощують чорнобривці, петунії, традисканції та ще з десяток різних квітів, розповіла Суспільному власниця Олена Козлова.

Зі слів Олени Козлової, унікальність цих квітів у тому, що вони вже адаптовані до місцевого мікроклімату та витривалі до хвороб.

Територію зимової теплиці поділили на три частини, в кожній з них вирощують різні рослини. Озеленювачка Любов Бондар розповіла, що для того, щоб паростки прижилися, необхідно забезпечити відповідні умови: “Денна температура повинна бути 18-20 градусів, вночі – 16. Ми його висаджуємо, накриваємо плівкою, ставимо в найтепліше місце і тоді живець проростає. Потім висаджуємо їх окремо в стаканчики”.

Зі слів майстрині з озеленення Тетяни Кучеренко, асортимент рослин чималий: “В теплиці у нас петунії, традисканція, бегонія. Є остеспермум – дуже цікавий вид рослин. Є і пеларгонія у нас – це все ті рослини, які дуже добре переносять спеку”.

Жінка розповіла, що Золотоношу вважають містом чорнобривців, тому вирощують їх декілька сортів та мають свої методи догляду.

“Раз на два тижні ми підживлюємо рослини, щотижня передивляємося, чи не хворіють, чи немає шкідників. А ще – поливаємо і слідкуємо за рівнем вологості. Догляду їм чимало треба”.

Вирощувати квіти в теплиці спонукала любов до рослин, розповіла власниця Олена Козлова. Аби на власному досвіді зрозуміти основні помилки в роботі, їм знадобилося більше двох років: “Коли ми закупили перший посадковий матеріал і висіяли його в землю, зійшло лише близько 50 відсотків. Ми дуже розчарувалися, бо це великі витрати. Тепер вже маємо більше досвіду”.

Зі слів квітникарки, щоб рослини зацвіли в травні, то потрібно починати сіяти їх в січні. На кінець лютого усі квіти вже мають зійти, потім їх лише доглядатимуть.