Голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний та очільниця Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк підписали меморандум про співпрацю між обласними радами під час суспільно-наукової платформи “Хрещення. Становлення. Перемога” що відбулася у Хмельницькому з нагоди Дня Української Державності.

Згідно з документом, Сторони домовилися розвивати співробітництво в таких галузях:
– розвитку місцевого самоврядування;
– екології та охорони навколишнього природного середовища;
– освіти, науки, культури та охорони здоров’я;
– розвитку фізичної культури та спорту;
– соціального захисту населення, в тому числі забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб;
– інвестицій та розвитку ділової активності, в тому числі з питань спільного залучення міжнародної технічної допомоги.

Участь у суспільно-науковій платформі загалом взяли керівники й заступники голів 9 обласних рад (Черкаської, Хмельницької, Вінницької, Волинської, Закарпатської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької, Чернігівської). Під час панельних дискусій учасники обговорювали можливості міжрегіональної співпраці та про свій позитивний досвід у залученні іноземних партнерів.

– Переконаний, що спільними зусиллями можемо якісніше забезпечити стійкість нашої держави зараз під час війни й потім – для її подальшого розвитку та процвітання, – додав Анатолій Підгорний.

Також учасники відвідали обласний протипухлинний центр, де функціонує лінійний прискорювач та обласний краєзнавчий музей.

Під час зустрічі очільник ради Анатолій Підгорний передав керівниці музею Олені Брицькій розписаний контейнер від снаряда, на якому зображені традиційні орнаменти характерні для нашої Канівщини, а також унікальне видання “Молитва” створене за останніми рукописами Василя Симоненка, які зберігаються у Черкаському обласному краєзнавчому музеї.