Сьогодні, 1 червня, у Черкасах в Соснівському районному суді обрали запобіжний захід митрополиту Черкаському та Канівському Феодосію. Підозрюваний у колабораціонізмі священник муситиме сидіти під цілодобовим домашнім арештом. Захист Феодосія просив застосувати лише нічний домашній арешт, пише сайт “Про все“.

“Це резонансна справа, суд обрав цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом, як і просив прокурор. У задоволенні клопотання захисту про зміну запобіжного заходу на більш м’якіший – відмовлено”. – прокоментувала для Про все речниця Черкаської обласної прокуратури Богдана Кулик.

На засідання також прийшли активісти, які вимагали покарання для Феодосія. Один із чоловіків тримав у руках плакат з написом “Геть московита з України”.

Черкаський військовий Ян Антонюк спробував поговорити зі священником, проте той його проігнорував.

“Через таких, як ви, гинуть люди. Через те, що такі, як ви допомагаєте росії тут наводити свій лад, якого тут ніколи не буде. Мої побратими гинуть саме через вас. Подивіться в очі. Хочу подивитися на людину, яка загубила стільки життів”, – обурився Антонюк.

Наступне судове засідання заплановано на 10 липня.

Нагадаємо, 20 лютого СБУ повідомила про підозру керівнику Черкаської єпархії УПЦ (МП). Митрополиту інкримінують розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Другу підозру Феодосій отримав 6 квітня.