Службою автомобільних доріг у Черкаській області проведено два тендери на поточний середній ремонт двох мостів через річку Рось на км 23+852 та мосту через річку Росава на км 19+974 автомобільної дороги державного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук.

Цього року фахівці державного підприємства «Укрдіпродор» провели обстеження цих мостів. Під час обстеження було виявлено ряд недоліків та дефектів, які потребують їх негайного усунення.

Зокрема, за результатами обстеження мосту через річку Росава було встановлено, що окремі елементи прогонових будов і опор мають ряд дефектів, які знижують експлуатаційні якості і довговічність споруди. Є дефекти, що потребують негайного усунення, такі як руйнування балок прогонової споруди, руйнування бетону стояків, оголення та корозія арматури,. Проїзна частина, тротуар, огородження та гідроізоляція мосту знаходяться у незадовільному стані через несвоєчасне усунення пошкоджень та ремонту конструкцій, зруйновано деформаційні шви.

За результатами обстеження мосту через річку Рось також було встановлено ряд серйозних дефектів. Окремі елементи прогонових будов і опор мають ряд дефектів, які знижують експлуатаційні якості і довговічність споруди. Зокрема, зафіксовано пролом плит в тротуарних блоках, частково зруйноване асфальтобетонне покриття тротуарів. Прогонові споруди мосту, проїзна частина, тротуари та огородження знаходяться у незадовільному стані та потребують ремонту.

На даний час відбувається процедура підписання договору із переможцем тендерної процедури на виконання поточного середнього ремонту мосту через річку Рось на км 23+852 автодороги Р-10. Проведення поточного середнього ремонту мосту через річку Рось фінансуватиметься за рахунок коштів митного експерименту. А коштів на ремонт мосту через річку Росава у державному бюджеті на даний час не передбачено.

Під час ремонтних робіт на мостах буде влаштоване нове асфальтобетонне покриття проїзної частини, відремонтовано опори, прогонові споруди, замінено балки, влаштовано тротуари та нанесено дорожню розмітку. Роботи із поточного середнього ремонту мостів завершаться до кінця цього року.

Про це повідомляє Служба автодоріг Черкаської області.