Комітет органів державної влади та місцевого самоврядування ВР підготував на голосування проєкт рішення про перейменування понад 300 населених пунктів України. Про це розповів народний депутат України Віталій Войцехівський.

“Хтось може сказати, що це не на часі і “тягне” багато коштів із бюджету. Моя особиста думка: це потрібно робити, ми повинні позбуватися усіх залишків російського імперіалізму та колоніалізму, які сьогодні досі є в Україні. Жодні згадування про російських імператорів, або “расєйськіє названія” типу “Южноукраїнськ”, “Комсомольськ”, або місто Южне – не мають місця в нашій країні. Категорично! Тому вважаю – однозначно це “на часі”. А те, що стосується коштів? Насправді, це не ті мільйони, про які кричать “експерти”, що готові повернутися до СРСР.Давайте два приклади наведу. Кіровоград – Кропивницький. Місцева малеча знає, хто такий Кіров? Ні! Все, звільнились. Дніпропетровськ – Дніпро? Пережили лагідну українізацію? Так! Усе чудово.” – розповів нардеп.

За словами Віталія Войцехівського, на Черкащині незабаром замість міста Ватутіне зʼявиться Багачеве, замість села Первомайське – Соснове.

“Загалом наша країна набуде нові логічні, українізовані назви населених пунктів.” – підсумував депутат.