У помешканні родичів голови Всеукраїнської аграрної ради (екс-заступника міністра аграрної політики та продовольства України) Андрія Дикуна в Умані пройшов обшук. Про це повідомив Андрій Дикун на своїй сторінці у Facebook, — пише kurkul.com.

«Мені зателефонували мої родичі перелякані у сльозах і повідомили про те, що відбуваються обшуки згідно рішення Печерського районного суду міста Києва», — повідомив Андрій Дикун.

За його словами, обшуки проводили 25 старших слідчих із 7 областей України.

«Чому вони це роблять мені важко сказати, вони намагаються прив’язати це до моєї діяльності у міністерстві у 2014 р., що вони шукають мені також не відомо. Але цілком очевидним є те, що це тиск на громадську організацію, яка сьогодні має активну позицію у захисті своїх членів у питанні рейдерства, має жорстку позицію по державному бюджету у питанні аграрної підтримки», — відзначив він.

Як повідомив адвокат голови ВАР Дмитро Лошаков, обшуки пройшли в рамках кримінальної справи за фактом укладення договору на спільний обробіток землі ще у 2014 р., коли Андрій Дикун займав посаду заступника міністра в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

«Але ще в травні місяці по цій справі Дикуном були надані вичерпні покази, що вони хотіли знайти в жовтні не зрозуміло. Тому на мій погляд цей обшук — це просто привід, щоб тиснути на конкретну людину», — відзначив адвокат.