Малолітній має опіки обличчя та рук. Зараз допомогу хлопчику надають медики. Поліцією відомості внесені до Єдиного обліку. Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Черкаської області.

Подія сталася 8 січня у селі Сагунівка. 11-річний хлопчик знайшов на вулиці феєрверк та підпалив його. У результаті піротехнічний засіб спалахнув, дитина отримала термічний опік обличчя та обох кистей рук. Малолітнього доставили до лікарні та госпіталізували.

Щоб петарда чи салютна установка не стали у ваших руках вибухівкою правоохоронці рекомендують дотримуватись наступних правил під час вибору та придбання піротехнічної продукції:

– такі вироби слід купувати тільки в спеціалізованих торгівельних місцях;

– перевіряйте наявність на піротехнічному виробі інформації про термін придатності виробу або його гарантійний термін;

– до кожного піротехнічного виробу в обов’язковому порядку має бути інструкція із застосування (експлуатації), що містить інформацію про небезпеку піротехнічного виробу та обмеження за віком щодо його застосування;

– не купуйте вироби сумнівного вигляду, що мають дефекти та інші  пошкодження корпусу або фітілю.

Пам’ятайте: піротехнічні вироби не іграшки, вони можуть спричинити серйозні опіки чи травми рук, обличчя, очей. При їх використанні обов’язково дотримуватись правил особистої безпеки!