Рівень забезпеченості та потребу в засобах індивідуального захисту для медичних працівників контролюватимуть на обласному рівні. Насамперед «обстежуватимуть» ті медичні заклади, які першими прийматимуть осіб із середнім та складним перебігом COVID-19. Першою стала обласна лікарня. Її з перевіркою відвідали представники комісії штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Черкаської області.

До складу комісії входять фахівці Управління запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами, Управління охорони здоров’я, Департаменту фінансів та патронатної служби облдержадміністрації, а також ГУ Держпродспоживчслужби області, Державної служби лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області, ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» та громадськість.

blank

Запасів лікарняного складу засобами індивідуального захисту для медичних працівників нині достатньо, каже головний лікар Олександр Дудник. Водночас, у закладі постійно, за можливості, поповнюють запаси. Обирають ліцензовані товари, каже головний лікар. Допомагають і благодійники.

blank

– Ми отримуємо поставки чотирма шляхами, – пояснює він. – Є централізовані закупівлі коштом обласного бюджету, централізовані поставки гуманітарної допомоги, які розподіляються обласним управлінням охорони здоров’я. Здійснюємо й закупівлі власним коштом. Зараз плануємо придбати понад тисячу протиепідеміологічних костюмів. Для цього шукаємо тільки ліцензованих виробників. Крім того, отримуємо допомогу від благодійників. Все чітко обліковуємо та реєструємо. Про нашу забезпеченість знає медичний персонал. Їхній спокій та безпека – наша головна мета.

blank

blank blank blank blank blankНині в обласній лікарні діє спеціально переобладнане інфекційне відділення. Тут пацієнти отримують усі належні послуги.

blank

Нагадаємо, в області визначили мережу медичних закладів, які прийматимуть осіб з коронавірусною інфекцією. Черкаська та Уманська міські інфекційні лікарні визначені основними, де в першу чергу прийматимуть на лікування пацієнтів з COVID-19. У разі потреби прийматимуть пацієнтів в Уманській ЦРЛ та Черкаській обласній лікарні.