Замість комп’ютерів та телевізорів – ігри, співи та молитва. Так літні канікули проводять вихованці оздоровчого табору «Надія», що діє при Свято-Михайлівському храмі в Городищі. Участь у ньому безкоштовна.

З молитви розпочинається день вихованців дитячого оздоровчого табору «Надія», що діє при Свято-Михайлівському храмі в Городищі. Потім музичний керівник Людмила Борщ із дітьми співають пісні.

Із усіх пісень та, що про віру, Поліні Федоровій подобається найбільше.
«Бо без віри у нас нічого не вийде».

Десятирічна Анна Атаманенко розповідає, чого бажає найбільше під час вранішньої молитви.
«Щоб батьки були здорові. Щоб братик ніколи не хворів. Йому тільки 4 роки».

При Свято-Михайлівському храмі табір діє щоліта. Цьогоріч його учасники святкуватимуть 20-річчя з часу створення. розповідає благочинний Городищенського району, протоієрей Іван Жигало.
«Ми вже 25 років займаємося тут з дітьми біля цього храму. Наша мета – навчити дітей молитися, розуміти Бога, щоб вони знали як себе повести у храмі, поведінка у суспільстві, де вони будуть зустрічатися в школі. Ми ж хочемо дітей відірвати від комп’ютерів, телевізорів».

Отець Іоан додає – і сам охоче з дітьми водить хороводи та ганяє м’яча з хлопцями.
20 хвилин рухливих ігор та співів – і далі сніданок. Головна кухарка Галина Маковецька показує страви, які приготували для дітей – курячі гомілки, рибу, салат.
«Ми стараємося, нам подобається, бо ми робимо добре діло, і дітям подобається – вони до нас ходять».

Відвідують табір діти від шести років. Персонал «Надії» для дітей працює безкоштовно, розповідає благочинний.

Про це йдеться в сюжетів “UA:Черкаси”.