Ще між двома територіальними громадами Черкащини підписано договір щодо реалізації спільного проєкту. Зокрема, у сфері туризму. Мова йде про Буцьку та Кам’янську громади. Про це повідомили в департаменті регіонального розвитку ОВА.

Робота над укладанням договорів співробітництва територіальних громад триває. Про особливості, умови та переваги співпраці розповідають фахівці попередньо під час комунікаційних зустрічей. Їх проводять спільно представники департаменту та ULEAD з Європою в Черкаській області. Упродовж вересня вже відбулися комунікації  із керівниками дев’яти тергромад.

За результатами таких зустрічей напрацьовано низку активностей. Зокрема, Великохутірською тергромадою ухвалено рішення про надання згоди на започаткування співробітництва з Новодмитрівською ТГ  у напрямі спільного надання соціальних послуг.

Водночас Водяницька, Шевченківська, Тальнівська, Звенигородська, Шполянська тергрмади Звенигородського району та Буцька тергромада Уманського району обговорюють можливе співробітництво щодо створення та облаштування туристичного маршруту.

Нагадаємо, найпоширенішими напрямами міжмуніципального співробітництва тергромад є :

– спільне утримання місцевої пожежної команди;

– співфінансування комунальних закладів соціального спрямування;

– співфінансування комунальних закладів, які надають освітні послуги;

– реалізація спільного проєкту щодо фінансування проєктного офісу.