Мега Антициклон Квентін, який так довго обегірав літнє тепло від осінньої прохолоди, поступився місцем малорухомому антициклону Серкан. У його циркуляцію залучено сухе та холодне повітря арктичного походження, що проявляється бадьорими свіжими ранками. Вдень на сонці, яке проводить на небосхилі ще 12 годин, екс-арктичне повітря інтенсивно прогрівається до 25-26°. Тому опівдні по-літньому тепло. Але із заходом сонця, і особливо вранці, позначається подих осені. Про це розповів головний синоптик області Віталій Постригань.

Сьогодні вночі більшість метеостанцій області зафіксували 9-10°, проти попередніх дуже теплих 15-20°. Осінь увійшла у пору холодних ночей….

В атмосфері знову аномальна синоптична ситуація. АнтициклонСеркан, верхня межа якого сягнула до висоти 19 км, розташувавшись над Скандинавією, охопив величезну територію від Ісландії до Південного Уралу. Переміщення північноатлантичних циклонів на Схід заблоковано.

Тому до 24 вересня на Черкащині переважатиме сонячна суха погода з температурою: вночі 7-12º, вдень 20-25º. Температурний фон літній – 16-17°, що на 3-4° вище клімату.