Ремонт на ділянці дороги Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань розпочали. Зі слів заступника начальника Служби автодоріг області Дениса Сердюка: капітального ремонту на цьому шляху не було, відколи його збудували у 1970 році, повідомляє “Суспільне”.

Роботи нині тривають біля села Носачів Смілянського району. За допомогою дорожньої фрези працівники зрізають асфальтобетонне покриття. Товщина демонтованого шару – шість сантиметрів, – пояснив механік Дмитро Устінов. З його слів, важливо, щоб поверхня була рівною.

Старі бордюри демонтували й готуються до розширення проїжджої частини, розповів виконроб Віталій Строгін. Додав: на шляху зараз виконують роботи 25 працівників підрядної організації.

Владислав Стальненко проживає у селі Цвіткове Смілянського району. Чоловік цим шляхом часто їздить у справах. Одного разу, з його слів, потрапив у яму, довелося ремонтувати мотоцикл. Він чекає ремонту і рівної дороги опісля.

На середній поточний ремонт цієї ділянки шляху з держбюджету спрямували 120 мільйонів гривень, – розповів заступник начальника Служби автодоріг області Денис Сердюк. Згідно графіку виконання робіт, повний комплекс робіт вони передбачають завершити в цьому поточному році, додав Денис Сердюк.

За підрахунками Служби автодоріг області, орієнтовне навантаження автомобілів на цьому шляху – 5733 одиниць на годину. Загальна протяжність шляху Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань – 210 кілометрів За словами Дениса Сердюка, цього року в області планують відновити 67 кілометрів цієї дороги.