Кожного дня рятувальники ліквідовують пожежі на відкритих територіях. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати та, на жаль, людська недбалість і безвідповідальність. Так, протягом 14 липня в області виникло 9 таких пожеж. Інформують у ДСНС області.

Опівдні в селі Катеринівка Кам’янської тергромади у Черкаському районі виникла пожежа стерні, яка розповсюдилась на посіви пшениці на корені. Вогнем знищено 0,75 гектар посівів пшениці на корені та 0,75 гектар стерні. Причиною стала несправність рухомих вузлів і деталей комбайна. За годину займання вдалось приборкати.
Близько 14:50 в адміністративних межах села Ягубець Христинівської ТГ, що в Уманському районі, виникла пожежа на полі зернових культур з посівами пшениці на корені. Відбувалось горіння окремими осередками. Через 1,5 години пожежу ліквідовано. Зі слів власника поля, вогнем знищено пшеницю на корені на площі близько 45 га, а це більше половини поля. Ймовірна причина пожежі — підпал.

Водночас, пожежа вирувала у селі Зам’ятниця Медведівської ТГ в Черкаському районі. Горіла суха рослинність, вогонь швидко розповсюджувався і в результаті знищив 2 сінника, покрівлі інших господарчих споруд, генератор, скутер, дерев’яні ворота, побутову техніку та речі. А причиною стала необережність під час куріння.

О 16-ій годині надійшло повідомлення про пожежу в селі Матвіїха Монастирищенської ТГ в Уманському районі. Під час руху через несправність електричної системи загорівся зернозбиральний комбайн. Рятувальники ліквідували пожежу.