Служба безпеки України викрила на Черкащині чергову ворожу пропагандистку, яка відкрито підтримувала окупантів. Інформують у пресслужбі обласного Управління.


За даними слідства, уродженка Луганської області, яка нині проживає на Золотоніщині, неодноразово поширювала дописи на підтримку загарбницьких військ рф. Власні пости, фото з ворожою символікою та репости з російських пропагандистських пабліків вона розміщувала на власній сторінці в «Однокласниках».

Крім того, жінка підтримувала окупацію міст України та схвалювала злочинні дії країни-агресора.

Українських захисників «Азовсталі» вона вважала «нацистами» та закликала українських полонених не обмінювати, а залучати до відбудови зруйнованих міст Сходу.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці вилучили телефон з доказами протиправної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили пропагандистці про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу – домашній арешт.

Заходи з викриття зловмисниці проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.