Вчора, 4 лютого, одній пташці пощастило, вона дочекалася допомоги від людей. Йдучи у своїх справах, мешканка м.Монастирище (яка побажала залишитися інкогніто), раптово зупинилася біля парапету центрального парку. І як розповідає: «Не знаю, що змусило мене неочікуванно стати саме в конкретному місці й поглянути тут-таки за камʼяну огорожу». Під самою стіною муру вона побачила якийсь віхоть, можливо то був віник. Аж уважніше придивившись, зрозуміла, то була пташка: чи то сич, чи то сова. Розповідає газета Алекс.

Як згадує рятівниця, птах сидів нерухомо в снігу і майже не подавав жодних ознак життя. Скільки часу він тут знаходився — невідомо. Можливо совоподібний пернатий не всидів на гілці або ж з іншої причини опинився на землі. Вчорашня відлига, падаючі крижані шматочки з дерев та дощик — зробили свою справу. Нічний хижак вдень став захололою маленькою грудочкою страху. Навряд чи з настанням сутінок птах спромігся б долетіти до гнізда. Мінусова температура довершила б справу: у совоподібного були всі шанси задубіти в снігу. То ж рішення монастирищанки було миттєвим: накинувши й замотавши тіло птаха в пакет (те, що було під руками), взялася його прилаштувати обігрітися. Адже за її словами видимих ушкоджень на тілі птиці не було, можливо просто переохолола.

В зоомагазині «МяуГавЗин» відразу ж погодилися допомогти, надали пернатому тимчасовий притулок. Поїли теплою водою, обігрівали… І ніде правди діти, всі сумнівалися, що птаха переживе ніч. Але сьогодні, як розповідає продавчиня магазину Ліза Глущенко, молодий хижак почувається набагато краще: потроху їсть та навіть намагається «говорити» – пугукати. Наразі птах буде знаходитись у пані Лізи вдома до повного відновлення. А згодом, коли пернатий зміцніє та буде готовим – його випустять на волю.

Але нині, як мешканка міста, що знайшла пташку, так і Ліза Глущенко зійшлись в одному, в спільному заклику до всіх мешканців краю. Не будьте байдужими! Не проходьте мимо птахів та тварин, які потребують негайної допомоги від людини. Якщо безпосередньови не маєте змоги взяти над ними шефство, передайте живу істоту, тому, хто візьметься за порятунок останньої.