Черкаською обласною прокуратурою здійснено повідомлення про підозру колишньому працівнику правоохоронному органу, який на цей час є депутатом сільської ради, за фактом перевищення влади, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам громадянина, супроводжувалися насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування (ч. 2 ст. 365 КК України). Про це пише пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

За даними слідства, в листопаді 2019 року підозрюваний, будучи начальником відділення поліції ГУНП в Черкаській області, під час виконання службових обов’язків, знаходячись на території домоволодіння одного із жителів села Чигиринського району, перевищуючи надану владу, з метою недопущення фото-відеофіксації його дій наніс останньому тілесні ушкодження.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні проводиться слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.