На добудові житла для військових в Черкасах “випарувалося” 4,5 млн. грн.

Про це свідчать дані будівельно-технічної експертизи, пише “Кропива”.

Мова йде про житловий будинок-довгобуд по вул. Грушевського 97/3 на 129 квартир. Будівництво там велося з 1997 року Державним підприємством “Черкаське будівельно-монтажне управління” на замовлення міноборони.

Станом на квітень 2015 року, 60 квартир першої черги перебували на стадії 85% готовності. Чергова спроба завершення довгобуду вилилася у складанні актів виконаних робіт на суму в 6,1 млн. грн.

З жовтня 2015 року розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 ККУ (зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 ККУ (службове підроблення).

За даними будівельно-технічної експертизи, загальна вартість робіт, які включені до наданих актів виконаних в 2015 році робіт які фактично не виконані складає 4,5 млн. Грн.

Директором ДП”Черкаське будівельно-монтажне управління” на той час був Олег Бабій. Нині він також проходить як обвинувачений за ч. 5 ст. 191 ККУ (розтрата коштів) та ч. 1 ст. 366 ККУ (службове підроблення). Обвинувальний акт передано до Черкаського районного суду, де справа слухається вже більше двох років без особливого руху. В грудні 2015 року ДП під його керівництвом уклало договір з управлінням ЖКГ Черкаської ОДА на реконструкцію колектору в місті Сміла. За актами виконаних робіт були перераховані кошти в розмірі 3,9 млн. грн., однак фактично виконано робіт було на суму 0,7 млн. грн.

Відзначимо, що на керівника ДП, в грудні 2014 року, скаржилися залучені пайовики будівництва до вищих органів державної влади. Серед іншого, посадовець нібито назвав жінку-пайовика “жидівською наволоччю”. Олег Бабій домагався спростування цієї інформації через суд, але його позовні вимоги не були задоволені.