Поблизу міста Канів виявлено браконьєра, який наловив сітками аж три мішки судаків. Повідомив начальник управління екологічного контролю Олександр Позняков.


Відпрацьовуючи оперативну інформацію на Кременчуцькому водосховищі, в ніч з 23 на 24 лютого 2021 року близько 23 год. ночі працівниками Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу та поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області, слідчо-оперативної групи Канівського ВП ГУНП у Черкаській області задокументовано факт вчинення грубого порушення правил рибальства.

Затримано громадянина, який здійснював незаконний вилов риби виду судак на гумовому човні за допомогою сітки. Під час огляду місця події вилучено мисинову сітку розміром вічка 60х60 мм та три мішки риби виду судак в кількості 24 штуки. Обрахований розмір шкоди становить 12240 гривень. Сітки, риба та засоби вчинення порушення вилучені працівниками поліції. Риба в подальшому передається на реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Грубе порушення правил рибальства).

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період на об’єкті природно – заповідного фонду, вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).