Несанкціоноване сміттєзвалище розташувалося на землях Канівської ОТГ, наданих в оренду обслуговуючому кооперативу «Садівниче товариство воїнів АТО». Багато років тут накопичувалися тверді побутові відходи, що в свою чергу, призводило до займання чи загнивання, погіршуючи санітарний стан прилеглих територій та завдаючи шкоди довкіллю.

Результати обстеження сміттєзвалища зафіксували, що його площа складає 94 кв.м. (довжина приблизно 47 метрів, ширина – близько 2 метрів та об’єм – приблизно 18 м кубічних). Для його ліквідування знадобилося два дні роботи для представників комунальних підприємств, посадовців та громади.

– Голова кооперативу Олег Клочок звернувся до нас з ініціативою організувати роботи по ліквідації сміттєзвалища, – повідомила начальник управління з питань ЖКГ та екології Тетяна Стадник. – Було видано відповідне розпорядження міського голови.

В акції, за словами Т.Стадник, взяли участь 10 представників структурних підрозділів виконавчого комітету Канівської міської ради, 11 членів кооперативу, комунальне підприємство «Місто» і ФОП Володимир Буряк, який надав необхідну техніку.

blank

Загалом тут було зібрано та вивезено на офіційне сміттєзвалище Канева 4 машини відходів.