У селі Розсохуватка Катеринопільської громади, що на Звенигородщині, виявили кота з ознаками небезпечного захворювання – сказу. Про це пише видання “Вісті Черкащини“.

Тварина перебувала неподалік місцевого ставка, де полюбляють купатися діти. А тому в старостаті закликають усіх, хто контактував або був уражений хворою твариною, негайно звернутись за меддопомогою.

“Шановні жителі села Розсохуватка, гості села Розсохуватка. – звертається співробітниця старостинського округу Антоніна Радецька. – В селі сталася надзвичайна ситуація, а саме – біля ставка, що утримує спілка рибаків, виявлений кіт, що мав небезпечне смертельне захворювання – сказ. Терміново, хто мав контакти, був покусаний, подряпаний котом, будь ласка, зверніться до місцевого фельдшера або до свого сімейного лікаря, або у відділення швидкої допомоги чи в районну лікарню, чи будь-де ви знаходитеся. Лікування безкоштовне, впродовж чотирьох місяців всього по одному уколу від захворювання в місяць. Це не той випадок, щоб боятись лікування, будьте уважні до свого здоров’я та до здоров’я своїх близьких”.