На одному із пляжів у Черкаській області виявили лактозопозитивну кишкову паличку. Про це Суспільному повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Загалом фахівці дослідили 152 проби води акваторії пляжів та місць масового відпочинку. Із них 68 проб дослідили за санітарно-хімічними та 84 проби – за мікробіологічними показниками.

Відхилення від встановлених нормативів виявлені у місці масового відпочинку міста Звенигородка. За результатами досліджень індекс лактозопозитивної кишкової палички становив 6 200-9 500, при нормативному показнику – 5 000.

Державна установа “Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” проводить моніторинг якості води водоймищ в межах місць масового відпочинку на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого використання, пляжів міських, громадських загального користування, закладів оздоровлення та відпочинку, що мають офіційний статус та використовуються для купання впродовж оздоровчого сезону, зауважили в установі.

Що відомо: За інформацією місцевих органів влади в області налічується 10 пляжів, що мають офіційний статус у м. Черкаси пляжі – “Соснівський – 1”, “Соснівський – 2” , “Казбетський”, “Митницький”, “Дахнівський”, земельна ділянка 0,5 га по вул. Героїв Дніпра, біля перетину з вул. Сержанта Смірнова. Також міський пляж на ставі “Долинка” м. Христинівка та 15 місць масового відпочинку (далі – ММВ) на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого використання (у м. Черкаси – ММВ ТОВ “Берег-2007, ТОВ “ВАІС”, Парк розваг “Рив’єра”, ТОВ “Камбуз”, ПП “Строй–Центр-2000”, м. Канів – рекреаційна зона на набережній (вул. Героїв Дніпра), зона відпочинку Парк “Міст – побратимів”, с. Прохорівка, Канівського району – пляжі бази відпочинку “Комсомольська” та “Сонячна”, місця масового відпочинку у містах Звенигородка, Кам’янка, Сміла, Ватутіне та у селах Червона Слобода і Чорна Кам’янка.