Хто заходить на подвір’я жителя села Кам’яний Брід Олександра Поліщука на Лисянщині, відчуває себе, мов у країні дитинства. Тут і персонаж з казки «Солом’яний бичок», і хатинка на курячих ніжках, і Баба Яга з трьохголовим змієм Гориничем… Саме в таку казку потрапили очільники громади села Кам’яного Броду на чолі із старостою села Василем Ткаченком, завітавши днями до господи Олександра Григоровича, пише видання «Вісті Черкащини».

Привід для цього був досить вагомий: Центр культури і дозвілля Бужанської сільської ради подав його кандидатуру на Всеукраїнський фестиваль-конкурс традиційної культури Черкаського краю «Живі мелодії села». Результат не забарився. За любов до українського мистецтва, збереження народних традицій та натхненний порив до створення живої культури Олександр Поліщук був нагороджений Почесною грамотою фестивалю за зайняте перше місце в номінації «Лозоплетіння та соломоплетіння».

– Олександр Григорович – майстер рідкісного в громаді виду мистецтва, – розповіла директор Центру культури і дозвілля Надія Гончар. – Зацікавленість появилася у Олександра вже після закінчення школи. Почав брати участь у місцевих виставках декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва. Твори майстра приваблюють неповторною красою. Доробки зберігаються у приватній колекції.

blank
Яких тільки витворів мистецтва не побачиш на подвір`ї майстра. Всього лише вправність рук, лоза, солома, дерево і, звичайно, фантазія. Господар над деякими своїми виробами працює по кілька місяців. Але результат того вартий. Пообіцяв, що взимку, коли буде більше вільного часу, порадує односельців новими персонажами казок з лози і соломи.