Уманська районна державна лікарня ветеринарної медицини повідомляє, що з початку 2018 року по Уманському району зареєстровано 5 випадків небезпечного для людини та тварин захворювання – сказу. Останній випадок сказу 22 листопада зареєстрований в с. Шарин Уманського району. Експертним висновком було підтверджено захворювання на сказ кішки. Повідомляють у прес-службі РДА.

Населений пункт, згідно рішення ДНПК при Уманській РДА № 13 від 22.11.2018  року оголошений неблагополучною зоною. Загрозливі зони –  села Ропотуха, Ятранівка, Фурманка, Собківка, Текуча.

Фахівцями Уманської районної державної лікарні ветеринарної медицини на території Уманського району сумісно з представниками сільських рад активно проводиться щеплення домашніх тварин проти сказу.

Власники домашніх тварин зобов’язані надавати своїх улюбленців для огляду, діагностичних досліджень, профілактичних щеплень та обробок на вимогу посадових осіб Уманської  районної державної лікарні ветеринарної медицини, допущених порушень і відшкодування завданої ними шкоди.

За інформацією щодо можливості вакцинації домашніх тварин проти сказу та при появі підозрілої на сказ тварини необхідно звертатися до Уманської районної державної лікарні ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області за адресою: м. Умань, вул. Пушкіна, 26 Б, тел. (04744) 3–23–90.