Ввечері до Золотоніського відділу поліції із заявою звернувся місцевий житель. Заявник розповів, що з території товариства, на якому він працює, викрадено його мопед. Повідомляють у нацполіції Черкащини.

Правоохоронці прийняли заяву та розпочали пошуки підозрюваного. Під час відпрацювання прилеглої території, біля одного із місцевих магазинів поліцейські побачили схожий за описом транспортний засіб та невідомого чоловіка, який приїхав на ньому. Під час спілкування чоловік помітно нервував та мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Він розповів, що проживає в місті Золотоноша, до найближчого села йшов пішки та по дорозі викрав мопед, який планував продати. Для документування факту події викликали слідчо-оперативну групу.

Золотоніським відділом поліції відкрито кримінальне провадження та чоловіку оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Підозрюваному обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою.