Рішення Ради національної безпеки і оборони та Президента України звернутися до парламенту про оголошення в державі воєнного стану викликало гострі дискусії у соціальних мережах, пише “Прочерк“.

 
«Війна! Нарешті влада це визнає… Воєнний стан. Блін… а так хочеться миру, ялинку і мандаринів», – написала черкаська волонтерка Оксана Циганок.

Громадський діяч Сергій Гончар звертає увагу на те, що запровадження воєнного стану тягне за собою заборону проведення в Україні виборів, у тому числі Президента України. Він висловлює сподівання, що Верховна Рада «на зло Президентові» положення про заборону виборів із законодавства вилучить.

Частина черкащан переконана, що ситуація в Керченській протоці спровокована – мало не за згодою президентів України і Росії. Приміром, так вважає підприємець і громадський діяч Віктор Євпак.

«Це не війна в Азові – це чистої води технічний хід для PR та політики. Білими нитками шито. Читалося все наперед. Що найсумніше це те, щоб розіграти цю карту Порох мусив піти на договір з дияволом (тобто Путіним)» – написав Євпак.

blank

blank

А от столичний журналіст родом із Черкас Валентин Чернявський обурюється таким припущенням: «Наші кораблі атаковані! Є поранені! А тут стратеги політичні многоходовки виписують».

Цю ж думку розвиває інша журналістка родом з Черкащини Вікторія Михайлюк-Врачинська: «Агов, народ, ви у своєму розумі? Наші судна захопили, наші хлопці отримали поранення, їх сім’ї провели цю ніч у сльозах і не знають, коли це пекло закінчиться! Фактично Росія напала на Україну. Кров українців пролилася уже й на морському фронті, а вас хвилює перенесення виборів????? Нічого так, що ми можемо країну втратити???»

blank

Громадська діячка Вікторія Феофілова закликає обидві сторони до спокою, а Віктора Євпака – до обережності з «конспірологією». «Вікторе Євпак, всі на емоціях, але саме на це і розраховують вороги. В такі моменти – тільки холодний розум», – закликає Вікторія Феофілова.

А очільник обласного представництва Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Сергій Лугеря цілком схвалює прийняте РНБО та Президентом рішення: «Ну нарешті!!! Починаються правильні рішення!!!! А тим хто косить від армії, всім привіт!!!)))))) Всім бійцям бути готовими!!! Здається, буде «веселуха»! Дай Бог!»

blank blank