В національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся захист науково-дослідних робіт обласного відділення МАН України. Як повідомляє Василь Мельниченко, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України, який тривалий час очолює журі секції «Історичне краєзнавство», в цьому році було подано до захисту 22 учнівські роботи переможців міських та районних конкурсів Черкащини, пише Сміла.UA.


Отож журі конкурсу визнало кращими роботи Андрія Лісового «Проблеми муніципальної геральдики Костянтинівської територіальної громади» зі Смілянського НВК «Лідер» та Аліни Литвин «Увічнення пам’яті Луки Кримського (В.Ф. Войно-Ясинецького») з Черкаської ЗОШ № 32.

Серед робіт, які посіли другі і треті місця – «Розвиток фізичної культури та спорту в селі Благодатне (Чапаєвка) у ХХ – ХХІ ст.» (Вікторія Брагінець, Благодатнівська ЗОШ Золотоніського району), «Нова Сербія на території Чигиринщини та її вплив на історію та розвиток краю» (Данило Сівак, Чигиринський НВК № 2), «Внесок пошукової групи «Оберіг» у дослідження життя і творчості Х. Ящуржинського» (Тетяна Онопрієнко, Уманська ЗОШ № 14), «Історичні умови економічного розвитку містечка Драбів у ХІХ – ХХ ст.» (Максим Ситник, Драбівський НВК) та інші.

Зміст учнівських робіт засвідчив належні дослідницькі навики авторів, їхнє уміння вправно працювати з архівними матеріалами та науковою літературою, робити самостійні узагальнення та висновки. Окрім того, учасники конкурсу продемонстрували здатність публічно відстоювати свою думку і вести наукову дискусію.