Смілянською місцевою прокуратурою у ході здійснення представницької діяльності виявлено факт порушення інтересів держави в особі Березняківської сільської ради, якою недоотримано значні кошти за користування земельною ділянкою комунальної власності.

Будучи власником нерухомого майна (будівель торгівлі) в одному з сіл Смілянського району, фізична особа-підприємець знехтувала законодавчо встановленим обов’язком укласти договір оренди земельної ділянки, на якій воно розташовано, та сплачувати орендну плату за землю.

З огляду бездіяльність сільської ради, до суду за стягненням належних місцевому бюджету коштів звернувся прокурор.

Господарським судом Черкаської області у задоволенні позовних вимог прокурора відмовлено, що мало наслідком звернення Черкаської обласної прокуратури з апеляційною скаргою до Північного апеляційного господарського суду, якому доведено правову позицію на захист державних інтересів.

Рішення суду першої інстанції про відмову у задоволенні позову скасовано, ухвалено нове – про його задоволення. Понад 150 тис. грн. коштів за використання комунальної землі підлягають стягненню до місцевого бюджету.

Повідомляє прес-служба  Черкаської обласної прокуратури.