У соцмережах черкащани масово скаржаться, що в період карантину їхні сусіди влаштовують ремонти, таким чином роблячи оточуючим перебування вдома нестерпним.

“Таке враження, що всі сусіди вирішили щось поремонтувати в квартирі. Дрель – молоток, молоток – дрель. Тут вже ніякий коронавірус не страшний, тільки б втекти з цього дурдому”, – обурюються дописувачі.

Чи не діє заборона на шум у карантинний період, ми запитали у Патрульної поліції Черкаської області. Речниця відомства Зоя Вовк пояснила, що городяни в даному разі можуть сподіватися лише на совість своїх сусідів.

“В даному випадку карантин не змінює правила і норми про порушення тиші. Тож можемо лише закликати черкасців мати повагу до інших, не порушувати їхній спокій та менше сваритися вдома, бо зараз почастішали виклики, пов’язані з сімейними сварками”, – зазначила вона.

Між тим у деяких сусідніх державах влада забороняє гучні ремонти на час карантину, оскільки люди не просто залишаються вдома знічев’я – це вимушена міра, і більшість продовжує у цей час працювати, а шум унеможливлює таку віддалену роботу.